Kaş Ekimi

"İÇTE SAĞLIK DIŞTA GÜZELLİK"

Kaşlarımız Neden Dökülür?

Kaşların seyrek olması pek çok nedene bağlı olabilir. Ama başlıca nedenleri şöyle sıralamak mümkün:

Genetik nedenler:

Kaşların seyrek olmasının en sık karşılaşılan nedeni genetiktir. Yani doğuştan zayıf kaş yapısına sahipsinizdir.

Yaş:

Zamanla birlikte vücudumuzda pek çok değişim olur. Bunlardan biri de hormon seviyelerindeki değişimdir. Hormonal bu değişimler bazen saçların ya da kaşlar gibi diğer vücut kıllarının seyrelmesine neden olabilmektedir.
Yine yaşlanmaya bağlı olarak tüm vücut hücreleri gibi kıl folikülleri de zayıflamaktadır. Bu nedenle ileri yaşlarda kaşların dökülmesi/seyrelmesi sık karşılaşılan bir durumdur.

Kaş Alma:

Eğer daha kalın kaşlara sahip olmak istiyorsanız cımbızı bir kenara bırakmalısınız.
Kaşınızdan cımbız ile aldığınız her bir kılın tekrar uzaması yaklaşık 6 hafta sürmektedir. Ancak uzun dönemli sürekli kaş almak kaş kılı folikülüne zarar verebilmekte ve tekrar uzamasını engelleyebilmektedir

Kaşların seyrek olmasının diğer nedenleri:

Beslenme alışkanlıkları : Beslenme konusunda yaptığınız seçimler tüm vücudunuzu etkilemektedir. Eğer yeterince sağlıklı beslenmiyorsanız saçlarınız gibi kaşlarınız da dökülmeye başlar.
Hipotiroidi : Eğer tiroid beziniz yeterince hormon salgılamıyorsa bunun muhtemel sonuçlarından biri de saç ve kaş dökülmesidir.
Atopik dermatit (egzama) : İnsanların neredeyse %20’sinde ciltte kaşıntı, kızarıklık ve bazen kızarıklıklara neden olan bu rahatsızlık vardır. Atopik dermatit bazen kaşların dökülmesine de neden olabilmektedir.
Alopesi areata (saçkıran) : Otoimmün bir hastalık olan alopesi arata genellikle saçlı deride ortaya çıkmaktadır. Nadir de olsa kaşlarda da gözlenebilmektedir.
Kemoterapi : Kanser hücreleri hızla büyüyen hücrelerdir. Kemoterapi ilaçları bu hücreleri yok ederek hastalığı vücuttan uzaklaştırmayı hedefler. Saç, kaş, kirpik de hızla büyüyen hücrelerdir. Bu nedenle kemoterapi ilaçları bu hücrelere de zarar verebilmektedir. Ancak iyi haber bu durum çoğunlukla geçicidir. Yani kemoterapi tedavisi bittiğinde saç,kaş ve kirpikler tekrar uzamaya başlar.

Kaş Dökülmesinin Tedavisi Var Mıdır?

Öncelikle kaşlarınızın neden döküldüğünün tespit edilmesi önemlidir. Dökülme nedeni bulunduktan sonra buna yönelik tedavi planlanabilir.
Örneğin yanlış beslenmeye bağlı olarak vücudunuzda vitamin, mineral eksikliğiniz varsa ve bu kaşların dökülmesine yol açıyorsa sağlıklı beslenerek ve bazı takviyeler ile bu durum düzeltilebilir. Kaşlarınız hormonal eksikliklere bağlı dökülüyorsa, eksik olan hormonu yerine koyarak sorun çözülebilir.
Bazı takviyeler ile kaşlarınız güçlendirilebilir. Ama unutulmamalıdır ki ağızdan alınan ya da lokal olarak yapılan uygulamalar yeni kaş folikülünün oluşmasını sağlayamaz. Bu yöntemler ile sadece var olan kıl folikülleri güçlendirilebilir.
Kaşlarınızın seyrek olmasının nedeni genetikse ya da diğer yöntemler ile istediğiniz kalınlıkta kaşlara sahip olamıyorsanız kaş ekimi kalıcı ve yüz güldürücü sonuçlarıyla iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kaş Ekimi Nedir?

Kaş ekimi; donör bölgeden sağlıklı ve dökülmeyen saç foliküllerinin alınıp, kaşta kıl olmayan bölgelere yerleştirilmesi işlemidir.

Kaş Ekiminde, Ekilecek Kıllar Nereden Alınır? Donör Bölge Neresidir?

Kaş ekiminde donör bölge olarak farklı yerler seçilebilir:
Erkeklerde donör bölge olarak; sakal , favori ya da başın arka tarafında iki kulak arasında kalan kısım (ense) seçilebilir.
Kadınlarda ise donör bölge olarak; çoğunlukla başın arka tarafında iki kulak arasındaki alan tercih edilir.
Şunu da belirtmekte yarar vardır; hem kadın hem de erkeklerde donör bölge seçiminde ilk tercih; başın arka tarafında (ense) yer alan saçlardır. Çünkü buradaki saç folikülleri genetik olarak dökülmemeye kodlanmıştır. Dolayısıyla buradan alınan greftler ekildikleri yerde büyüdükten sonra ömür boyu dökülmez.

Kaş Ekimi Hem Kadın Hem de Erkeklere Yapılabilir Mi?

Evet hem erkeklere hem de kadınlara kaş ekimi yapılabilmektedir.
Kaş Ekimi Nasıl Gerçekleştirilir?
Kaş ekiminden önce genel muayene yapılır. Kişinin tam kan sayımına ve genel sağlık bulgularına bakılır. Dr. Handan Yavuz tarafından yapılan değerlendirmeden sonra, kişinin yüz yapısı, donör bölgesi, nasıl bir kaş istediği karşılıklı konuşarak belirlenir.
Kaş şekli kararlaştırıldıktan sonra, gerekli olan greft sayısı hesaplanır.
Greftlerin alınacağı donör bölge ve ekim yapılacak olan kaş bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur. Bu sayede işlem sırasında hastalar hiçbir şey hissetmezler. İstendiği takdirde ağrısız anestezi imkanı da sunulmaktadır. Bunun için; anestezi maddesini basınç yoluyla deri altına veren özel bir cihaz kullanılır.
Donör bölgeden belirlenen sayıda greft alınır ve bu foliküller yönleri doğru ayarlanarak boş olan kaş alanlarına yerleştirilir.
Kaş ekimi, saç ekimine göre çok daha ufak bir bölgeye yapılmaktadır. Ancak tek kıl folikülü bile görünümü oldukça etkilediğinden en küçük hataya yer vermemek gerekir. Bu nedenle oldukça beceri ve titizlik isteyen bir işlemdir.
Kaş Ekiminde Donör Bölgeden Alınan Greftler İz Bırakır Mı?
Özellikle kadınların kaş ekimi ile ilgili en çok merak ettiği konulardan biri, donör bölgede iz kalıp kalmayacağı, bu izin dışarıdan belli olup olmayacağıdır.
Kaş ekiminde donör bölge olarak genellikle başın arka tarafında iki kulak arasında yer alan saçlar tercih edilir. Bu bölgeden çok küçük uçlara sahip özel aletler ile saç kökleri tek tek alınır. Operasyondan hemen sonra minik nokta şeklinde kızarıklık ve hafif kabuklanma olur fakat bu izler 7-10 içinde kaybolur.
Kadınlarda genellikle saçlar uzun olduğu için de iyileştikten sonra greftlerin nereden alındığını bulmak neredeyse imkansız hale gelir.
Kaş Ekimi Operasyonu Ne Kadar Sürer?
Kaş ekimi yaklaşık 1-2 saat sürmektedir.
Kaş Ekiminden Ne Kadar Sonra Normal Hayata Dönebilirim?
Kaş ekiminden sonraki ilk 3 gün yeni ekilen kaşların tutması için, ekim yapılan yere herhangi bir darbe , fiziksel temas olmamasına çok dikkat edilmeli. Mümkün olduğunca baş fazla öne eğilmemelidir.
Ancak bu durum normal hayata dönmek için bir engel değildir.
Kaş Ekimi Nerede Yapılır?
Kaş ekimi de bir operasyondur ve her operasyon gibi hekim kontrol kontrolünde ve hastane ortamında gerçekleştirilmelidir. Sonradan üzülmemek ve ciddi sağlık sorunları ile karşılaşmamak için lütfen doğru yerleri ve doğru kişileri tercih ediniz.

Dr. Handan Yavuz

Randevu Alın

Saç Ekimi