Çatlak Tedavisi

"İÇTE SAĞLIK DIŞTA GÜZELLİK"

Çatlak Nedir? Neden Oluşur?

Cildimizin yapı taşı kolajen ve elastin proteinleridir ve onlar sayesinde cilt esnek ve gergindir. Kolajen ve elastinden oluşan lifler, dayanabileceklerinden daha fazla gerilirse yırtılır. Bu da ciltte çatlak adı verilen yapılar meydana gelmesine neden olur.
Hızla kilo alıp verme, ergenlik döneminde büyüme ataklarıyla hızlı gelişim, hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimler ve cilt gerilmesi cilt çatlaklarına neden olabilir.
Cildin orta tabasında yer alan kolajen liflerin konsantrasyonu kişiden kişiye farklılık gösterir. Kolajen miktarı yüksek olan kişilerde çatlak oluşma riski daha azken, kolajen miktarı az olan kişilerde bu risk daha yüksektir.
Cilt çatlakları en çok; yağların daha çok depolandığı yerler olan; kalça, uyluk, karın, kol, meme, diz bölgesinde gözlenir. Belirtileri ise kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık olarak sıralanabilir.
Cilt çatlakları ilk oluştuğunda kırmızı-pembe renktedir daha sonra beyazlaşır. Cilt çatlarının tedavisine ne kadar erken başlanırsa, sonuç almak o kadar kolaylaşır.

Çatlaklar Nasıl Tedavi Edilir?

Kliniğimizde cilt çatlaklarını; mezoterapi ve altın iğne uygulamaları ile tedavi etmekteyiz.

Mezoterapi ile Çatlak Tedavisi

Çatlak tedavisinde ilk hedef; hasar gören kolajen miktarının artırılmasıdır. Vücut mezoterapisi ile çatlak oluşan bölgelere kolajen takviyesi yapılır ve aynı zamanda vücudun kendisinin de kolajen sentezlemesi de sağlanır. Ayrıca vücut mezoterapisi ile; cildin kendini yenilemesi, hücre yaşlanmasının önlenmesini sağlayan maddeler de cilt altına verilir. Bu sayede cilt yenilenir, nemlenir ve sıkılaşır.
Mezoterapinin; çatlak sorunun ilk gözlenmeye başladığı yani çatlakların henüz kırmızı/pembe renkte olduğu dönemde uygulanması önerilir.
Mezoterapi tedavisinde seans sayıları, çatlakların derecesine ve büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir ama ortalama 6 seans olduğunu söylemek mümkündür.

Altın İğne/ Radyo Frekans ile Çatlak Tedavisi

Altın İğne/ Radyo Frekans tedavisi; cildin yenilenmesini sağlar. Bu nedenle sadece cilt gençleşmesinde değil, çatlak gibi cildin hasar gördüğü diğer pek çok durumda etkin bir şekilde kullanılmaktadır.
Fraksiyonel radyo frekans cihazında; ısı enerjisi altın iğneler aracılığıyla cildin alt katmanlarına iletilir. Isı enerjisi; cildin kendi kendini tamir mekanizmasını aktive eder ve cilt altında hızla kolajen, elastin sentezi başlar. Uygulama yapıldıktan sonra cilt altındaki bu faaliyet en az 3-4 hafta boyunca devam eder bu nedenle seans araları minimum 3-4 hafta olmalıdır.
Çatlak tedavisi için ortalama 3 seans olarak planlanan altın iğne uygulaması sonrası çatlağın küçülmesi ve renk farkının ortadan kalkması hedeflenir.
Daha yoğun tedavi için altın iğne uygulamasını mezoterapi ile kombine etmek de mümkündür.

Dr. Handan Yavuz

Randevu Alın

Anti Aging Vücut