Gözaltı Işık Dolgusu

"İÇTE SAĞLIK DIŞTA GÜZELLİK"

Gözaltı Işık Dolgusu Nedir?

Gözaltında meydana gelen morlukların, halkaların, torbaların ve çukurların giderilmesinin sağlayan ameliyatsız yöntemlerden biri de gözaltı ışık dolgusudur.
“Işık dolgusu” terimini açmakta biraz fayda var.
Gözaltına enjekte edilen dolgu maddesi ışıltı yayan bir madde değil. Peki nerden geliyor bu terim. Şöyle ki:
Gözaltındaki doku hacim kaybettiğinde ya da torbalar oluştuğunda ışığın yansıması nedeniyle gözaltları daha da koyu gözükür. Gözaltı dolgusu ile gözaltındaki torbalar ya da çukurlar giderilmekte ve düz bir yapı elde edilmektedir. Bu sayede gölgeler ortadan kalkmakta ve çok daha aydınlık bir görünüm sağlanmaktadır. Gözaltı dolgularının içinde cilt rengini düzenleyen vitamin-mineral –aminoasit gibi maddelerin olması da gözaltındaki siyahlıkların giderilmesinde yani ışıltı sağlanmasında etkilidir.

Gözaltı Işık Dolgusunda Enjekte Edilen Madde Nedir?

Hiyalüronik asit en fazla tercih edilen dolgu maddesi. Ancak her hiyalüronik asidin yapısı aynı değil. Hiyalüronik asidin; su çekme kapasitesi, emilme süresi, akışkanlık, sertlik-yumuşaklık gibi fiziksel özellikleri değişiklik göstermekte.
Gözaltı uygulamalarında kullanılan hiyalüronik asidin yapısı diğer uygulama alanlarındakine göre çok daha akışkan ve yumuşak olmalı.
Çünkü gözaltındaki deri oldukça ince ve hassas. Eğer gözaltına yoğun ve sert olan dolgu maddesi enjekte edilirse; dışarıdan fark edilir ve düz bir yapı oluşturmak güçleşir.
Hiyalüronik asit dışında bazı dolgu malzemelerinin içinde gözaltındaki rengin açılmasını, dengelenmesini sağlayan amino asit-vitamin-mineral gibi ek maddeler de yer almakta. Bu sayede gözaltı dolgu uygulaması ile sadece torbalar ya da çukurlar önlenmekle kalmayıp, siyah halkalar ve morluklar da giderilebilmekte.

Gözaltı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Gözaltı dolgu, bölge itibariyle biraz daha hassasiyet gerektiren ve uygulama tekniği çok özellikli olan bir uygulama.
Öncelikle uygulanacak dolgu maddesinin miktarının kişinin ihtiyacına göre doğru olarak belirlenmesi gerek. Olması gerekenden az miktarlar istenen sonucu sağlamada yeterli kalmazken, fazla miktarlar ise tümsekler ve düzensizliklerin oluşmasına neden olur.
Gözaltı dolgu uygulamasında iğneler yerine kanül kullanılmalıdır. Bu sayede morluk ve şişlik ihtimali daha azalmakta aynı zamanda daha doğal sonuçlar elde edilmektedir.
Gözaltı dolgusu yaklaşık 10-20 dk süren bir işlemdir. Uygulamadan önce anestezik kremlerin kullanılması işlem sırasında danışanların daha rahat olmasını sağlamaktadır.

Gözaltı Işık Dolgusu Kalıcı Mıdır? Etki Süresi Ne Kadardır?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte gözaltı dolgusunun etki süresi 8-12 ay arasında değişmektedir.

Dr. Handan Yavuz

Randevu Alın

Dolgu Uygulamaları