Dolgu Uygulamaları

"İÇTE SAĞLIK DIŞTA GÜZELLİK"

elmacık kemiği dolgusu yaptırmanın faydaları

Kırışıklıklar Nasıl Oluşur?

Cildimizin gergin ve pürüzsüz olmasını sağlayan 3 bileşen vardır: kolajen, hiyalüronik asit ve elastin.
Bu bileşenler cilt yüzeyinin altında süngerimsi bir ağ tabakası oluşturur. Bu elastik yapı sayesinde cildimiz gergin ve pürüzsüz görünür.
Yaşlanmaya bağlı olarak kolajen, hiyalüronik asit ve elastinden oluşan ağ tabakası bütünlüğünü kaybeder. Cilt altında bulunan bu elastik yapıdaki zayıflık cildin gerginliğinin azalmasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur.
Kozmetik dolguların enjekte edilmesi cilt altındaki zayıflayan tabakanın desteklenmesini sağlar. Bu sayede kırışıklar giderilir, cilt daha gergin, sıkı ve pürüzsüz görünür.
Ayna ayna, öyle olmadığını söyle bana…
Bir noktada artık ayna baktığınızda yaşlanma belirtilerini görmezden gelmek oldukça zorlaşmakta; göz ve dudak çevresindeki minik kırışıklıklar, yaşlanma lekeleri, bazı sarkmalar..
Artık bıçak altına yatmadan zamanı geri döndürmek, eskisi gibi genç bir cilde kavuşmak mümkün.

Neden Yüz Dolgusu?

Yüzünüzdeki kırışıklıklar ve çizgilerden hoşnut değilseniz, yanak, dudak, elmacık kemiği, çene ucu gibi kısımlarda hacim kayıpları yaşıyorsanız. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı cerrahi prosedürlere sıcak bakmıyorsanız, dolgu uygulaması sizin için oldukça iyi bir alternatif olabilir.
Dolgu enjeksiyonu uygulamalarının en önemli avantajları arasındadır.

Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Dolgu uygulamalarının etkilerinin cerrahi uygulamalara göre geçici olması bir dezavantaj olarak görülse de avantajları dikkate alındığında uygun kişilerde etkili sonuçlar elde edilen heyecan verici ameliyatsız bir tedavi seçeneği olarak tüm dünyada kabul görmektedir.

Yüz Dolgusu için Kullanılan Maddeler Nelerdir?

Dolgu uygulamalarında pek çok farklı madde kullanılmaktadır. Ancak günümüzde tüm dünya genelinde en sık tercih edilen dolgu maddesi hiyalüronik asittir.
Hiyalüronik asit normalde insan vücudunda bulunmaktadır. (Ancak yaşlanma ile beraber cildimizdeki hiyalüronik asit miktarında azalma gözlenmektedir bu nedenle ciltte kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelmektedir.) Bu nedenle hiyolüronik asit enjeksiyonuna karşı vücutta alerjik reaksiyon gözlenme durumu oldukça nadirdir, neredeyse hiç karşılaşılmaz.

Yüz Dolgusunun Etki Süresi Ne Kadardır?

Hiyalüronik asit içeren preparatların uygulama bölgelerine göre farklı molekül büyüklüklerinde üretilmiş formları bulunmaktadır.
Molekül büyüklüğü ve uygulama bölgesinin özelliklerine göre yapılan enjeksiyonun kalıcılığı 6 ay ile 1,5 yıl arasında değişir. Örneğin dudak bölgesi uygulamalarında genellikle 6-10 ay arası bir süre içerisinde enjekte edilen dolgu erirken, elmacık bölgesi uygulamalarında bu süre 18-24 aya kadar uzamaktadır.

Yüz Dolgusunun Uygulama Süresi Ne Kadardır?

Hiyalüronik asit enjeksiyonu ile uygulanan yüz dolgusu muayenehane ortamında yapılır ve uygulama bölgesinin çokluğuna göre 10dk. ile 20dk. arası bir uygulama süresi bulunmaktadır. İşlemden sonra hemen normal hayatınıza dönersiniz. Uygulama alanında 1-2 saat sürecek hafif bir kızarıklık oluşabilir, ilk gün için birkaç kez dolgu enjekte edilen alana masaj yapmanız gerekir, bunun dışında dikkat etmeniz gereken hiçbir şey yoktur.

Yüz Dolgusu Ağrılı Mıdır ?

Kişilerin ağrı eşikleri ve ağrıya toleransları farklı olduğundan, hastalarımızın da hiyalüronik asit enjeksiyonlarına gösterdikleri tepkiler farklıdır.
Çok küçük miktarlarda anestezik ajanlar ile sinir blokları yaparak, anestezik pomadlar kullanarak ve buz uygulamaları ile danışanlarımızın konforunu en üst düzeyde tutmaya özen göstermekteyiz.

Yüz Dolgusu ile Birlikte Diğer Estetik Uygulamalar Yapılabilir Mi?

Bu sorunun cevabı kesinlikle evet olmalıdır.
Hatta iyi bir estetik sonuç yakalamak için kişinin ihtiyacına göre birden fazla uygulamanın kombine edilmesi gerekebilir. Şöyle ki kaş arası çizgiden rahatsız bir kişiye sadece dolgu uygulaması yaparak başarılı bir sonuç elde etmek mümkün değildir; önce botoksla kas hareketini durdurmanız, ardından oluşan çizgi altına dolgu enjekte etmeniz ve gerekirse mezoterapi, altın iğne gibi diğer medkal estetik uygulamalarından yararlanılması sizi en etkin sonuca götürecektir.
Yani yüzün ihtiyacına göre tamamlayıcı kombine uygulamalar her zaman çok daha başarılı sonuçlar verir.

Yüz Dolgusu ile Neler Yapılabilir?

Dolgu Uygulamaları

Dudak Dolgusu

Dudak dolgusu; dudak çevresi kırışıklıklarının, çizgilerinin giderilmesi, dudağın dolgunlaştırılması ve belirginleştirilmesini sağlayan bir işlemdir. Dudak dolgusu uygulamalarında pek çok farklı madde kullanılmaktadır.

Nazolabial Dolgu

Nazolabial; burnun her iki yanından başlayıp, sağ ve sol dudak kenarlarına kadar uzanan çizgiye verilen isimdir. Özellikle güldüğümüz zaman ortaya çıkar ve bu çizgi çok belirgin olduğunda yüze yorgun ve mutsuz bir ifade verebilir.

Elmacık Kemiği Dolgusu

Yanak ile göz arasında bulunan, yüze üçgen görünümü kazandıran pek kıymetli kemiklerdir elmacık kemikleri. Asıl görevi gözü korumak olan bu kemikler; görünüme kattığı gençlik ve karizma sayesinde estetik açıdan da önemli hale gelmiştir.

Gözaltı Işık Dolgusu

Gözaltında meydana gelen morlukların, halkaların, torbaların ve çukurların giderilmesinin sağlayan ameliyatsız yöntemlerden biri de gözaltı ışık dolgusudur.

Jawline / Çene Dolgusu

Yüzle uyumlu, güçlü ve simetrik bir çene hattının kişiye güzellik kattığı bir gerçek. Jawline ve çene ucu dolgusu ile iyi bir çene konturuna sahip olmak ise mümkün.